Ce a vorbit Gică Hagi la telefon cu Radu Drăgușin, după transferul la Tottenham. Replica fundașului pentru ”Rege”

de: Beatrice Dumitru
29 01. 2024

Radu Drăgușin a ajuns în Premier League, iar Florin Manea, impresarul fotbalistului, a dezvăluit că a fost sunat de către Gheorghe Hagi pentru a-l felicita pentru transferul fundașului la Tottenham. Ce replică i-a dat internaționalul român ”Regelui”.

Ce i-a spus Radu Drăgușin lui Gică Hagi

Radu Drăgușin a trecut de la Genoa la Tottenham contra sumei de 31 de milioane de euro și, astfel, a devenit cel mai scump fotbalist din țara noastră, în topul all-time. Fundașul a avut pmasăe și o ofertă de la Bayern Munchen, dar a ales Premier League pentru că a fost visul său să joace în campionatul Angliei.

Multe persoane din fotbalul românesc au aplaudat transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham, echipa de pe locul cinci din Premier League. Florin Manea, agentul fotbalistului, a spus că a primit mesaje de felictare de la Adrian Mutu și Cristi Chivu. Mai mult, a fost sunat chiar de Gică Hagi și a dezvăluit dialogul telefonic dintre ”Rege” și Radu Drăgușin.

Radu Drăgușin, jucător Tottenham. Sursa foto: Profimedia

Eram cu Radu pe difuzor și zicea: ‘Ăștia tineri, voi sunteți idolii mei‘ Le zicea. El, Ianis, ăștia de la națională.

Zic: ‘Gică, termină cu astea‘. ‘Bine, sunt copiii mei‘. El modest. Zic: ‘Termină cu astea, ești idolul meu. Dacă ăștia sunt idolii tăi nu mai colaborăm‘. Gică e un om bun.

Și Radu s-a speriat. ‘Nu, nea Gică, dumneavoastră sunteți idolul meu‘. A fost emoționant, ți-am zis. Când vezi niște valori ale sportului românesc și internaționale: Hagi, Mutu, Chivu, Nadia, să spună așa ceva e impresionant”, a povestit Florin Manea, potrivit Fanatik.

Radu Drăgușin, șansă să fie titular

Englezii scriu despre ce se va întâmpla cu Radu Drăgușin la Tottenham și estimează că, în această săptămână, el se va afla în fața unui moment important. Cel al debutului în primul „11“, chiar în fața propriilor suporteri, asta deoarece Tottenham va juca două meciuri în decurs de trei zile, în Premier League.

În prima partidă va primi vizita lui Brentford și apoi urmează deplasarea cu Everton. De aceea, jurnaliștii cred că antrenorul Ange Postecoglou îl va titulariza pe Radu Drăgușin măcar într-unul din aceste meciuri.

Ange Postecoglou a dezvăluit planul pentru defensiva lui Tottenham, după dilema în privința lui Drăgușin. Romero și Van de Ven abia au revenit după accidentări, una de lungă durată în cazul olandezului, iar Postecoglou se gândește să-i menajeze în această săptămână și să-i dea șansa debutului din postura de titular lui Radu Drăgușin.

Citește și: Gică Hagi, făcut praf după transferul lui Radu Drăgușin la Tottenham: ”Bine că n-a ajuns la academia lui”

Cu două meciuri într-un interval scurt, lucru care nu prea i s-a întâmplat lui Tottenham în ultima vreme, Postecoglou va avea grijă de prospețimea jucătorilor, iar asta va fi șansa lui Drăgușin”, au notat jurnaliștii de la Football London.

Radu Drăgușin a avut șansa unui debut rapid la Tottenham, fiind trimis pe teren în remiza cu Manchester United (2-2), după numai un  antrenament efectuat în tricoul lui Spurs. El a bifat 11 minute pe teren, în timp ce în duelul cu Manchester City din Cupa Angliei a fost rezervă neutilizată.

Câți bani a luat pentru cele 11 minute jucate la Tottenham

Fundașul român are contract de cinci ani și jumătate cu Tottenham, iar salariul este de 50.000 de euro pe săptămână. De asemenea, el primește bonusuri pentru fiecare partidă jucată, indiferent de minutele bifate. Până acum, el a apărut într-un singur meci pentru Tottenham, cel cu Manchester United, fiind trimis în teren în minutul 85. Astfel, pentru cele minute jucate, Radu Drăgușin şi-a asigurat un bonus de 6.000 de euro.

Citește și: Radu Drăgușin și momentul delicat prin care a trecut când avea 9 ani. ”Vreau doar ca băiatul meu să fie fericit”

Radu Drăgușin s-a ales și cu un bonusn consistent la semnătură. El a încasat 1,5 milioane de euro, astfel că fundașul are asigurați aproape 15 milioane de euro în perioada în care are contract cu Tottenham.